dimarts, 28 de setembre del 2010

Ressaca post-Festa Major

Unes 300 persones van donar vida a l'Espai Alternatiu de la Festa Major al llarg dels dies que aquesta va durar. Divendres 24 va ser el dia de major assistència i la nit va transcòrrer en un ambient festiu i de poble gràcies a les actuacions dels grups locals Scoundrel i La Cruz de mi Vecino. Entre actuació i actuació va tenir lloc la lectura del nostre pregó de Festa Major particular. D'altra banda, el diumenge dia 26 el nombre de persones que es van donar cita a l'Espai Alternatiu va ser menor. Això no va ser motiu perquè les persones que hi van assistir no gaudissin d'una nit en família amenitzada pels Germans Berenguer i per alguna altra actuació que no estava programada.

Pensem que el balanç general de la Festa Major alternativa d'aquest any 2010 ha estat bastant positiu en termes generals. Els actes programats van tenir una assistència acceptable i tant la nit del divendres dia 24 com la del diumenge dia 26 van transcòrrer amb total normalitat. Creiem que la bona acceptació que van tenir els actes de la Festa Major alternativa és la millor evidència de que aquest és el camí a seguir.

Tot i això, cal dir que ens han decepcionat les crítiques infundades i els intents de polèmica a base de comentaris fets amb mala fe que han envoltat aquesta Festa Major Alternativa i els dies previs a la seva cel·lebració. No donarem més voltes a aquest tema perquè creiem que ja ens hem justificat suficientment i perquè considerem que la bona assistència de públic ens dóna la raó. Tot i això, aquests fets ens demostren que hi ha coses que encara no han canviat al nostre poble.

Finalment, volem agrair a Scoundrel, La Cruz de Mi Vecino i els Germans Berenguer les seves actuacions al llarg dels dos dies de Festa Major Alternativa i, com no podria ser d'altra manera, agraïm igualment a totes les persones que es van donar cita a l'Espai Alternatiu la seva assistència.

Acabem amb el desig de que per la Festa Major de l'any que ve s'hagi creat ja la Comissió de Festes i aquesta estigui plenament operativa.