diumenge, 17 de febrer del 2013

JANN-MARC ROUILLAN: HISTÒRIA DEL MIL, ELS GARI I PRESENTACIÓ DELS SEUS LLIBRES

Aquest proper dijous dia 21 de febrer, a les 20:00 a la Sala la Pèrgola de Cervera, tindrem un convidat molt especial, en Jann-Marc Rouillan, història viva dels moviments de resistencia antifranquista i del moviment anarquista a partir dels anys 70.

Aquest acte, coorganitzat per l'Assemblea de Joves de Cervera i el Col·lectiu a les Trinxeres, s'engloba dins la X Ofensifa Contra l'Oblit, inclosa dins la XVI Marxa d'Homenatge als Maquis en la que el Col·lectiu a les Trinxeres participa activament. 

Jann-Marc Rouillan és un activista anarquista i escriptor francès molt vinculat als moviments de resistència antifranquista apareguts a Catalunya cap als anys 70. Entre altres, destaca la seva participació en la fundació del Movimento Ibérico de Liberación (MIL) on compartí militància amb Salvador Puigantich, últim pres polític executat al garrot vil per la justícia franquista. També es remarcable la seva participació en els Grups d'Acció Revolucionària Internacionalista (GARI), apareguts després de la dissolució del MIL i dedicats a realitzar accions d'agitació armada i propaganda contra el règim franquista. Jann-Marc Rouillan també va participar en la fundació del grup armat francès Action Directe, fet pel qual viu en llibertat condicional a França.

En aquesta minigira sota permís penitenciari, Jann-Marc Rouillan visitarà Berga, Barcelona, Girona i Cervera per compartir les seves experiències en la resistència antifranquista i per parlar de la seva obra literària que compta amb un total de 12 llibres. 

Des de l'Assemblea de Joves de Cervera volem convidar-vos a totes i tots a escoltar en Jann-Marc en una oportunitat que malauradament serà dificlment repetible.