dimecres, 12 de setembre del 2012

L'AJC contribueix en els actes cerverins d'una Diada que farà història

Gran èxit de participació en els actes en motiu de la Diada de l'11 de setembre organitzats a Cervera els dies abans de la gran mobilització a Barcelona. 

Tal i com es preveia, aquesta ha estat una Diada Nacional hisitòrica i multitudinària, en que la participació ciutadana ha assolit un paper fins ara mai vist. Cervera no ha estat una excepció i tots els actes realitzats els dies previs a l'11-S relacionats amb aquesta data, i en els quals l'Assemblea de Joves de Cervera hi ha participat activament, han gaudit d'una elevada participació. 

Acte del divendres dia 7 a la tarda
Fa temps que hem anat prenent consciència de que alguna cosa està canviant al veure els balcons de la Segarra inundats d'estelades, gràcies a la feina de Segarra per la Independència. Nosaltres mateixos vam poder comprovar l'entusiasme general de la gent en la paradeta d'estelades que vam muntar el divendres dia 7 al mercat de Cervera. 

El mateix divendres dia 7, una trentena de persones es donaven cita a la sala Francesc Buireu a les 7 de la tarda. El motiu era la projecció del documental "Operació Garzón", produït per llibertat.cat, el qual fa un repàs de l'escalada repressiva que va patir el moviment independentista l'any '92 i de les tortures que van patir alguns militants en aquell context, sota les ordres de l'ex-jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. Tant o més interessants que el documental, van ser les intervencions dels companys José Miguel Cuesta (llibertat.cat) i Ramon Piqué (detingut l'any '92), als que des d'aquí volem enviar una forta abraçada, i del posterior debat que aquestes van generar.

Marxa de torxes (10-9-12)


Seguint amb els actes previstos per la diada, el dilluns dia 10 al vespre va tenir lloc la ja tradicional marxa de torxes, la qual des de l'any passat és convocada de forma unitària per diversos partits i entitats de la ciutat, entre ells el Centre Obrer i l'Assemblea de Joves de Cervera. Enguany, la marxa va pràcticament doblar la participació respecte a l'edició anterior, amb unes 300 persones que van omplir el centre de Cervera de torxes i estelades. La marxa va concloure amb unes paraules de Ramon Royes, actual Paer en cap de la ciutat, i amb un sopar popular que va aplegar una setantena de persones. 







Marxa de torxes (10-9-12)


L'endemà, dia 11, una dotzena d'autocars sortien des de diversos punts de la comarca de la Segarra amb rumb a la gran manifestació de Barcelona, la qual va aplegar prop de 2 milions de persones a la capital catalana clamant per la independència de Catalunya. A hores d'ara, ningú s'atreveix a negar que la manifestació va ser històrica i que marcarà un abans i un després en la vida política catalana. 


  
Barcelona, 11-9-2012
Des de l'Assemblea de Joves de Cervera estem molt satisfets de la feina que hem realitzat aquests dies, coorganitzant i participant activament en els actes realitzats. Creiem que la unitat és el camí que cal seguir i des d'aquestes línies volem animar a tothom a treballar per aquest objectiu comú, que no és altre que el dret a l 'autodeterminació dels Països Catalans i de tots els pobles oprimits. No n'hi ha prou en sortir al carrer un cop a l'any i, a dia d'avui, dimecres 12 de setembre: LA LLUITA CONTINUA!! Siguem-ne tots conscients!