dilluns, 20 de setembre del 2010

Cap agressió sense resposta !


Des de l’Assemblea de Joves de Cervera, volem denunciar els fets que van tenir lloc el passat dissabte 18 de setembre cap a les 9 del vespre, quan un nombre indeterminat de “persones” sense identificar, va calar foc a una bandera estelada de més de 10 metres d’altura que penjava de la façana del Gran Teatre de la Passió, on tenia lloc un acte polític del partit Solidaritat Catalana per la Independència que havia aplegat a unes 400 persones segons l’organització.

En primer lloc, pensem que es tracta d’un acte covard i irresponsable. Covard perquè la bandera va ser cremada a esquenes de tothom, en un moment en que ningú podia adonar-se del que estava passant, ja que tots els assistents a l’acte es trobaven a l’interior del Gran Teatre de la Passió. I irresponsable pel fet d’incendiar un element de la façana d’un edifici que acull a 400 persones en el seu interior.

Trobem molt trist que Cervera hagi aparegut a tots els diaris i mitjans digitals d’informació per aquesta notícia, ja que tenim clar que aquest acte no reflecteix el sentiment de la majoria de cerverins i cerverines i la imatge de Cervera ha quedat danyada en aquest sentit.

L’AJC respecta totes les tendències i orientacions polítiques, sempre que aquestes no portin implícita la intolerància. Per aquest motiu, rebutgem tant la pròpia crema de la bandera com tota la gent qui hi està al darrere o hi dóna suport.

Tot acte comporta la seva conseqüència i, en aquest sentit, esperem que la investigació dels Mossos d’Esquadra resulti profitosa i s’acabi coneixent la identitat dels autors de l’acte en qüestió.

Creiem que la crema d’una bandera és una ofensa cap a tota aquella gent que se sent representada per aquesta i, per això, instem a tots els cerverins i cerverines que s’hagin sentit ofesos per la crema de l’estelada, a penjar la bandera catalana (estelada o no) als balcons de Cervera durant aquests dies de Festa Major. Responguem a l’atac sense posar-nos al seu nivell i demostrem quin és el vertader sentiment majori de la població cerverina.

Per últim, volem mostrar la nostra solidaritat amb una entitat germana com és el Centre Obrer Instructiu d’Unió Republicana, propietari de la bandera que va ser cremada.