dimecres, 3 de febrer del 2010

ACTE PEL DECREIXEMENT AMB ENRIC DURAN I MEMBRES DE LA XARXA PEL DECREIXEMENT A LES TERRES DE PONENT

Des de l’Assemblea de Joves de Cervera (AJC), ens plau convidar tothom a la xerrada que hem organitzat pel dia 20 de febrer, la qual tindrà com a tema principal la denúncia del sistema capitalista i la proposta d’alternatives reals.

Aquest acte comptarà amb la intervenció d’Enric Duran i de membres de la Xarxa pel Decreixement a les terres de ponent.

Cal recordar que l’Enric Duran és un activista que va ser capaç “d’estafar” gairebé mig milió d’euros a diferents entitats bancàries, diners amb els quals es van finançar diferents moviments socials de caire anticapitalista.

Entre els projectes finançats amb aquests diners, es troba la publicació d’un diari gratuït anomenat 'Crisi', que amb una tirada de 200.000 exemplars va ser distribuït arreu de Catalunya. Aquesta publicació denunciava problemes derivats del model capitalista, els quals sempre han estat silenciats pels mitjans de comunicacions de masses. Posteriorment, també es va publicar un altre periòdic gratuït que sota el títol de 'Podem (viure sense capitalisme)' i amb una tirada de 350.000 exemplars plantejava solucions i alternatives reals als problemes plantejats en la primera publicació.

Aquestes publicacions van ser el tret de sortida per a la creació de la Xarxa pel Decreixement, sota el nom de la qual persones de diferents punts de la geografia catalana han fet seva la denúncia que van començar l’Enric Duran i han articulat un moviment que té com a objectiu fer pública aquesta denúncia i donar a conèixer les alternatives que ells proposen.

Així doncs, l’AJC pensa que es tractarà d’un acte força interessant i vol animar tothom a assistir-hi el dissabte 20 de febrer a les 18:00 a la Sala Francesc Buireu.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Segur que serà un acte interessant.

Això és aquest dissabte!

salut!