dimecres, 20 de gener del 2010

Cervera Decideix!

L’Assemblea de Joves de Cervera (AJC) ha decidit adherir-se a la plataforma Cervera Decideix. Aquesta plataforma, com tothom deu saber a hores d’ara, promou la consulta sobre la independència de Catalunya a la nostra població.

Des d’aquestes línies, volem explicar el perquè de la nostra decisió a la gent que les llegeixi (que, suposem, serà una gran part de la població cerverina), i ho fem per donar a conèixer la nostra opinió, però també per evitar que algunes persones en parlin sense tenir la més mínima informació.

En primer lloc, cal dir que la Plataforma Cervera Decideix no es posiciona a favor del “Sí” ni del “No” en aquesta consulta, sinó que simplement és la eina creada pels cerverins perquè aquesta consulta es pugui realitzar a la nostra ciutat. Així doncs, en adherir-nos a la campanya, volem que quedi clar que l’AJC no es posiciona en favor del “Sí” ni del “No”, sinó a favor de la participació ciutadana en aquesta consulta.

El principal motiu que ens porta a adherir-nos a Cervera Decideix és el fet que en la consulta es permetrà votar a qualsevol persona major de 16 anys, i per tant entenem que tot el jovent cerverí ha de ser partícip d’aquest esdeveniment. Així doncs, l’AJC, com a organització juvenil de la nostra ciutat, promourà la participació en la consulta per part del jovent de la nostra vila.

Una altra raó que porta a la nostra adhesió és la convicció que no s’ha de tenir por d’un exercici democràtic com aquest. Creiem que anar en contra d’aquesta consulta és una actitud antidemocràtica i que totes aquelles persones, entitats, partits polítics, etc. que ho han fet ens han mostrat la seva vertadera cara.

Des de la primera consulta realitzada a Arenys de Munt, hem pogut veure la ràbia dels sectors pertanyents a la Espanya més negra i casposa. Curiosament, aquesta reacció ha estat compartida per l’Estat que, davant d’una iniciativa popular que s’escapa dels seus dominis, ha intentant il·legalitzar-la, aconseguint únicament posar-se en evidència.

Així doncs, creiem que sobren els motius per formar part d’una iniciativa sorgida del poble i per al poble i la millor manera de fer-ho és anant a votar el dia 25 d’abril.


Assemblea de Joves de Cervera

ajcervera@gmail.com