divendres, 5 d’octubre del 2012

AQUEST OCTUBRE: CORRELLENGUA I PRESENTACIÓ DE LLIBRES

Ja ha arribat el mes d'octubre i, amb ell, la tardor i la fi del bon temps fins l'any que ve. A Cervera però, l'activitat continua i des d'aquestes línies us volem presentar dues propostes per a la vostra agenda d'aquest mes: el Correllengua el dissabte 13 i la presentació de dos llibres el dissabte dia 20.

Així doncs, el dissabte dia 13 d'octubre Cervera acull, un any més, el pas del Correllengua; una iniciativa en defensa de la llengua catalana que en cada edició recorre els Països Catalans de punta a punta. L'edició cerverina d'enguany, organitzada pel Centre Obrer Instructiu d'Unió Republicana de Cervera, comptarà amb el següent programa d'activitats amb el Passeig de l'Estació com a escenari principal:

al Passeig de l'Estació:

- 12:00 Xerrada "la Guerra de Successió a Cervera: partidaris de Felip V o de l'arxiduc Carles?" a càrrec de Josep M. Llobet

- 13:00 Vermut popular amb els grallers i bestiari festiu dels diables de Cervera Carranquers.

- 14:00 Dinar popular (Fideuà). Preu de 8€ per als socis del Centre Obrer i 10€ per als no-socis. Inscripcions fins el 9 d'octubre a centreobrer@mesvilaweb.cat

- Jocs infantils a càrrec del Cau de Cervera

Al Pub Noctàmbul:

a les 20:00 concert amb els SONADORS DE SON CAMARÓ vinguts directament des de Menorca


























D'altra banda, el dissabte dia 20 d'octubre l'Assemblea de Joves de Cervera, juntament amb el Col·lectiu a les Trinxeres, organitza la presentació de dos llibres que analitzen les causes i conseqüències de la violència revolucionària que va sacsejar Catalunya l'estiu de l'any 1936.

A les 18:15 a la sala Frances Buireu podrem escoltar:

- Miquel Izard presentant el seu llibre "Que lo sepan ellos y no lo olvidemos nosotros. El inverosímil verano del 36 en Cataluña"

- Xavier Diez presentant el seu llibre "Venjança de classe. Causes profundes de la violència revolucionària a Catalunya el 36"


Des de l'Assemblea de Joves de Cervera esperem que els actes que us presentem siguin del vostre gust i animem a tothom a assistir-hi. La defensa de la llengua i la cultura catalanes i la memòria històrica són dos exercicis dels quals ningú n'hauria de quedar al marge i, el jovent, no som cap excepció.