dissabte, 5 de novembre del 2011

Jornada Contra el Feixisme - 12N

El proper dissabte 12 de novembre, des de l’Assemblea de Joves de Cervera, organitzem el que hem anomenat una Jornada Antifeixista. No és el primer cop que impulsem un acte d’aquestes característiques i és que, ara més que mai, creiem imprescindible donar veu aquells projectes, persones i iniciatives que dia a dia tracten de construir un nou escenari de millor convivència i justícia social.

Amb aquest rerefons i en el marc de la jornada que us presentem, la jornada prevista pel 12 de novembre a la sala Francesc Buireu a les 18:30 hores, comptarà amb dos actes diferenciats relacionats amb la lluita contra el feixisme del segle XXI.

D’una banda, tindrà lloc la presentació del grup local d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Aquest col·lectiu, que aglutina diverses entitats i partits polítics de la nostra vila, pretén crear un front comú el qual utilitzant el raonament i la pedagogia, sigui capaç de tombar els arguments del discurs xenòfob i racista que integra el programa electoral de més d’un partit polític i que, malauradament, s’estén com una taca d’oli en el context de crisi actual. Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Cervera, s’emmarca en un moviment ampli i unitari que ha arribat amb força arreu de Catalunya com a resposta a la irrupció en l’escena política de partits com Plataforma per Catalunya. Per explicar-nos els fonaments d’aquest moviment, aquesta presentació comptarà amb la presència d’una de les persones impulsores d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a la ciutat de Lleida.

D’altra banda, l’acte comptarà amb la presència d’alguns militants antifeixistes de Barcelona per als quals la justícia demana més de dos anys de presó de forma completament injusta. Els encausats, ens explicaran com arran de la seva participació en una manifestació antifeixista a Barcelona l’any 2007, van ser víctimes d’un muntatge policial que els pot dur a ingressar a presó sense l’existència de cap prova concloent. Una dosis de la realitat que viuen aquelles persones que han decidit adoptar una posició activa i de com a dia d’avui, a l’Estat Espanyol, es segueix portant davant la justícia a persones que no han comés cap delicte més enllà de tenir una militància política activa.

Des d’aquestes línies, ens agradaria animar a tothom a assistir a aquest acte, el qual pot ser interessant i enriquidor per a tothom ja que permetrà conèixer de primera mà iniciatives com la d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i intercanviar opinions, vivències i experiències amb els diversos ponents amb els que comptarem a l’acte.