dilluns, 7 de març del 2011

Carnaval 2011

Us deixem algunes fotos de la comparsa de l’AJC en el Carnaval 2011 de Cervera. Aquest any hem estat campions indiscutibles en la categoria d’adults amb la comparsa Sants Collons, que parodiava l’arribada del Papa a Barcelona i la doble moral de l’església catòlica.

Alguns diran que no ens mereixíem aquest premi; nosaltres pensem que sí. Pensem que sí perquè per poder-lo guanyar s’ha de ser allà, i enguany, tristament, érem els únics que hi eren. Suposem que les comparses d’adults que participen cada any i que aquest any no ho han fet, tindran les seves raons per haver pres aquesta decisió. De totes maneres, ens sembla una situació ridícula per al Carnaval d’un poble de 10.000 habitants. En aquest sentit, creiem que cal una reflexió per part de tothom per evitar que aquesta situació es torni a repetir.

Des del nostre punt de vista, festes com el Carnaval o la Festa Major, són celebracions que haurien de servir per fer poble i enfortir el teixit social de la nostra vila. Creiem que tothom hauria de prendre part, ser partícip i sentir-se com a seves festes populars com aquestes, i, pensem també, que en molts casos el jovent hauria de jugar un paper important en aquestes celebracions. Sembla però, que a Cervera aquest sentiment de poble només sorgeix un cop a l’any, cap a finals d’agost, i que la resta de l’any, vivim en una ciutat freda i individualista.

Per últim, volem agrair la participació en la nostra comparsa de totes aquelles persones que tot i no formar part de l’AJC, van voler celebrar el carnaval amb nosaltres.