dilluns, 2 d’abril del 2012

14 A - JORNADA REPUBLICANA

En motiu del 81è aniversari de la proclamació de la república catalana de Macià el proper dissabte 14 d'abril, des de l'Assemblea de Joves de Cervera, en col·laboració amb el Centre Obrer Instructiu d'Unió Republicana de Cervera i el Centre Excursionista de la Segarra, hem organitzat una jornada commemorativa d'aquesta data tant significativa en la nostra història. 

La jornada, comptarà amb els següents actes i horaris:

> 10:00 - RUTA GUIADA pels espais bèlics de la línia de defensa republicana L2

> 14:00 - DINAR POPUAR. 

> 17:00 - XERRADA: "El Centre Obrer en l'època Republicana". 

La ruta guiada i el dinar, requereixen inscripció prèvia, la qual es pot fer a través dels telèfons 695.30.35.09   i   639.06.16.30 o bé via mail a ajcervera@gmail.com.

A continuació us deixem informació detallada sobre cadascuna de les activitats programades.

RUTA GUIADA

Aquesta activitat és gratuïta però requreix inscripció prèvia. L'hora de sortida prevista és les 10:00 des del Centre Obrer i comptarem amb les explicacions de Jordi Oliva, historiador que ha participat en la recuperació del memorial democràtic a la nostra comarca.

Niu de metralladora prop del Canòs. 

Es sortirà amb cotxes a les 10:00 des del Centre Obrer fins a el Canòs, on deixarem els cotxes i iniciarem la ruta a peu. La inscripció prèvia en aquesta activitat no té altre objectiu que intentar garantir que tothom tingui lloc en algun cotxe. Des del Canòs, iniciarem un recorregut d'uns 10 km apte per a tots els públics que ens permetrà visitar diversos espais de la línia de defensa republicana L2, tals com nius de metralleta, un camp d'aviació i el seu refugi antiaeri o les restes d'una trinxera. Tots aquests elements, van ser construits durant la Guerra Civil amb l'objectiu de fortificar la rereguarda republicana i es troben unbicats en diversos punts de la nostra comarca.


DINAR POPULAR

Un cop haguem arribat de la ruta, cap a les 14 hores, totes aquelles persones que vulguin  podran quedar-se a dinar un bon plat de paella al Centre Obrer. El preu del dinar és de 10 € per persona i és necessari inscriure's prèviament. 
Després de dinar, tot fent el cafè, organitzarem una quina (bingo català) per entretenir-nos fins les 17:00, hora en que començarà el següent acte.



XERRADA: "El centre obrer en l'època republicana"

A les 5 de la tarda, al mateix Centre Obrer, Jordi Soldevila (historiador que ha estudiat a fons el republicanisme a les terres de ponent) i Ramon Castelló (soci històric del Centre Obrer), oferiran una xerrada sobre el paper del Centre Obrer durant l'època de la Segona República (anys 30). Aquesta, és una activitat oberta a tothom amb la qual volem donar a conèixer la llarga història que s'amaga darrere del Centre Obrer, tant a nivell d'entitat com d'edifici, la qual creiem que, per desgràcia, és força desconeguda entre els cerverins.




US HI ESPEREM A TOTS. VALDRÀ LA PENA!