dilluns, 21 de desembre de 2015

PER UNES FESTES LLIURES DE CONSUMISME

Aturem-nos i reflexionem un moment. Pensem quants diners ens hem gastat aquest any en regals per les Festes. Pot ser que sigui més del que ens podem permetre? Si és així, per què ho hem fet...? 
Per aquestes dates rebem moltes pressions per part de les multinacionals i, en conseqüència, de la societat, que ens inciten a un consumisme massiu amb l´única finalitat de potenciar el capitalisme.

Aquest consumisme de masses accentua les diferències entre classes socials i compromet els nostres recursos naturals. Algunes proves clares d'això es poden veure en la gran quantitat de persones que, al nostre país, viuen al carrer, en les llargues cues que en aquestes dates es fan als menjadors socials, o en els milers d'infants que aquest any també passaran fred; mentrestant, nosaltres gaudim d'uns dies d'excessos.
Per tot això, creiem que hem de lluitar per la fraternitat social entre pobles i classes, així com potenciar un consum responsable, crític i de proximitat que assegurarà la continuïtat del comerç local.
Digues NO al consumisme de masses!
Per una Cervera viva i combativa!

Cap comentari: