dimarts, 17 d’abril del 2012

81 ANYS DESPRÉS...


81 anys després de la proclamació de la república catalana de Macià, el passat 14 d’abril l’Assemblea de Joves de Cervera va voler commemorar aquesta data organitzant una sèrie d’activitats que van donar lloc a la primera Jornada Republicana que organitzem.

A les 10 del matí del dissabte dia 14, una vint-i-cinquena de persones es van citar al Centre Obrer des d’on es va sortir cap al Canós per realitzar una ruta de 10km a peu, la qual va descobrir als assistents les restes militars de la línia de defensa republicana L2 presents a la nostra comarca. Nius de metralladora i de fusell, restes de trinxera, galeries subterrànies i fins i tot un camp d’aviació amb el seu refugi antiaeri, són els vestigis poc coneguts que podem trobar escampats per la Segarra i que els assistents a la caminada van poder conèixer i entendre gràcies a les explicacions de Jordi Oliva, historiador que ha documentat gran part d’aquestes restes i que ens va acompanyar durant la ruta.

Un cop arribats al destí previst, vam tornar cap a Cervera on ens esperava una paella que vam compartir entre unes trenta persones al centre Obrer. Finalment, a les cinc de la tarda, la jornada va concloure amb la xerrada “el Centre Obrer en l’època republicana”, la qual dirigida per l’historiador Jordi Solevila i complementada pel soci del Centre Obrer Ramon Castelló, va consistir en un repàs de la història del republicanisme a Cervera i del paper que el Centre Obrer va jugar en aquest moviment des dels seus orígens a la Segarra.

Des de l’Assemblea de Joves de Cervera estem molt satisfets amb l’organització d’aquesta jornada i esperem poder donar-li continuïtat. Finalment, volem agrair l’assistència a totes les persones que van participar en algun dels actes així com la seva col·laboració a Jordi Oliva, Jordi Soldevila, Ramon Castelló i Albert Graells ja que sense ells aquest acte no hauria estat possible. 







2 comentaris:

Oriol ha dit...

Des de la llunyania Felicitacións per l'acte.

Aquí d'acord i ara sempre...

AJC ha dit...

Camarada a l'exili! No t'oblidem!