dimarts, 6 de setembre del 2011

Diada de l'11 de setembre a Cervera

Manifest Diada Nacional 11 de setembre de 2011

Un any més els catalans i les catalanes ens disposem a commemorar la derrota que el 1714 va suposar la pèrdua de les nostres llibertats com a nació independent. Felip V va sotmetre Catalunya amb mà de ferro i la va intentar fer desaparèixer com a poble. Després d’ell en seguiren d’altres, però quasi 300 anys més tard continuem drets i més vius que mai per recuperar el que és nostre.

I diem més vius que mai perquè en els últims temps les escomeses espanyolistes contra Catalunya han fet obrir els ulls a molts catalans i catalanes que es pensaven que encara era possible entendre’s amb

Espanya. Però l’espoli econòmic i l'opressió dels Estats espanyol i francès frenen el nostre desenvolupament. En els temps actuals de crisi econòmica, duríssima i prolongada en anys, amb retallades de serveis bàsics i austeritat imposada per instàncies que no controlem directament, es fa més palesa que mai la manca de sobirania del nostre poble en tots els sentits.

Per altra banda l’ofensiva espanyolista es posa de manifest també atacant les bases de la nostra llengua i cultura. Espanya continua vetant el català al parlament espanyol i europeu, imposa l’etiquetatge en castellà dels nostres productes, esquartera l’espai audiovisual en tallar el senyal de Televisió de Catalunya al País Valencià, ataca els fonaments del nostre sistema educatiu d’immersió lingüística i imposa el castellà a l’escola a cop de sentència. Amb l’estat propi, només nosaltres decidiríem sobre la nostra llengua i la nostra cultura.

Finalment no podem continuar pertanyent a un estat amb dèficits democràtics tan greus com els que es posen de manifest quan un tribunal constitucional format per dotze magistrats pot tombar un estatut de Catalunya validat a les urnes per un 74% de vots favorables, amb repetides manipulacions informatives dels seus mitjans i negant al cap i a la fi allò que està reconegut internacionalment: el dret dels pobles a decidir el seu futur pacíficament, lliurement i democràticament.

Ara més que mai necessitem la independència, assolida a partir del recolzament de tota una majoria social, expressada en un referèndum vinculant, perquè continuar a Espanya ens condemna a ser anul·lats com a poble. Des de Cervera ens unim a tots els que, des de tots els punts dels Països Catalans, reclamen la independència i fem una crida a tots els cerverins i cerverines a penjar estelades a finestres i balcons i a participar dels propers actes i mobilitzacions que es convoquin en defensa dels nostres drets com a nació en ple camí cap a l'alliberament.

Visca la terra!

Cervera, 10 de setembre de 2011

CENTRE OBRER INSTRUCTIU D'UNIÓ REPUBLICANA DE CERVERA

ASSEMBLEA DE JOVES DE CERVERA

SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA - LA SEGARRA

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - CERVERA

REAGRUPAMENT - LA SEGARRA

CONVERGÈNCIA DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA - CERVERA