dilluns, 16 de maig de 2011

Valoració de la Jornada Contra el Racisme 14-M

Més d'una vintena de persones van assistir el passat dissabte 14 de maig a la xerrada programada en el marc de la jornada contra el racisme organitzada per l'Assemblea de Joves de Cervera i el Col·lectiu a les trinxeres.

L'acte va servir de presentació a les terres de ponent de la plataforma cívica Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), iniciativa sorgida arran de l'extensió del discurs racista per part de partits com Plataforma per Catalunya o Partit per Catalunya, els quals rere una màscara democràtica, presenten una base ideològica basada en l'odi vers les persones immigrades i amaguen persones amb un passat fosc.

La xerrada, a càrrec de David Karvala i Marta Civit, membres d'UCFR, va servir per fer un repàs històric de la trajectòria del moviment feixista a nivell europeu i per entendre que la situació actual pot ser un moment propici per a la reaparició d'aquesta ideologia.

Centrant-se més en Catalunya, també es va explicar què és la Plataforma per Catalunya i com aquesta formació intenta seguir el model i el discurs de partits de l'extrema europea tals com el Front Nacional francés de Le Pen. Es van evidenciar també els contactes de PxC amb grups feixistes d'arreu d'europa i com la formacio d'Anglada rep finançament d'alguns d'aquests grups. En aquesta línea, també es van posar de manifest les intencions reals de Josep Anglada, les quals tenen poc a veure amb la democràcia (video).

Ja de nit, la jornada contra el racisme va concloure amb l'actuació del grup vallesà Malestar Social al pub La Cova, la qual va comptar amb una bona assistència de públic.

D'altra banda, durant el cap de setmana es va aprofitar la fira de Sant Isidre per repartir butlletes informatives sobre què són, qui són i que pretenen les formacions polítiques que centren el seu discurs en acusar a la immigració de tots els nostres mals, tals com PxC o PxCat.

Cap comentari: