dissabte, 13 de novembre de 2010

Valoració de la Jornada Antifeixista del 13-N
Una quinzena de persones han assistit a la jornada antifeixista que l'Assemblea de Joves de Cervera havia organitzat per avui, 13 de novembre, al matí. La jornada ha començat segons l'horari previst amb la projecció del documental "Un año sin ti, un año contigo", editat pels companys antifeixistes de Madrid. Al llarg d'una hora i quart de film, el documental ens explica des de dins, l'experiència de lluita viscuda a Madrid arran de l'assassinat del jove antifeixista Carlos Javier Palomino i fins al primer aniversari de la seva mort. Un documental interessant i emotiu que ha acabat amb un aplaudiment.
Després d'això, ha agafat la paraula el company Albert C., vingut des de Barcelona, per explicar-nos en primera persona la situació dels 5 encausats per la manifestació que va tenir lloc a Barcelona el 17 de novembre de 2007 en repulsa a l'assassinat d'en Carlos. L'Albert forma part d'aquest grup d'encausats, víctimes d'un muntatge policial en tota regla, i per als que la fiscalia demana més de 3 anys de presó impuntant-los diversos delictes de desordres i atemptat contra l'autoritat. Els fets es remunten al 17 de novembre de 2007 en el transcurs de la manifestació anteriorment mencionada. La marxa va derivar en aldarulls com a conseqüència de les provocacions dels propis Mossos d'Esquadra; un cop dissolta la manifestació, un total de 29 persones van resultar ferides, algunes de gravetat, a causa de pallisses propinades per la policia autonòmica de forma totalment aribtrària, a més, algunes persones van ser detingudes de forma totalment aleatòria. Entre aquestes persones, hi havia dos membres militants de la mateixa organització que l'Albert, de manera que al assabentar-se de la noticia, ell i dos membres més de la mateixa orgnització es van presentar a comissaria per interessar-se per l'esta dels seus companys. En aquell moment, els Mossos d'Esquadra van identificar a l'Albert i els seus acompanyants i els van incloure a l'atestat policial, acusant-los dels mateixos delictes que els seus companys detinguts. Tant descarat és el muntatge policial que, per una banda, han estat jutjats els detinguts que no formaven part de l'organització en la qual milita l'Albert i, de l'altra, els que si que ho fan. Igualment, un dels encausats, ni tan sols va participar a la manifestació.

Finalment, només ens queda desitjar que el judici contra aquests companys, previst pel proper 14 de febrer, acabi en l'absolució de tots els encausats.
També volem agraïr als companys del Col·lectiu a les Trinxeres que s'han desplaçat per particpar en aquesta jornada la seva presència.

+ Infomració:
Cap comentari: