dimarts, 19 d’octubre del 2010

Gerard absolució!

La fiscalia demana una pena de 40 dies a raó de 12 euros al Gerard, jove agredit i detingut fa dos Diades
Aquesta és doncs, la petició formulada per la fiscalia en el judici de faltes per desobediència que ha tingut lloc avui al jutjat de Lleida.

El jove que fou detingut i agredit durant les protestes contra el projecte de Parador Nacional a l’edifici del Roser de Lleida la Diada del 2008 ha afrontat avui un judici de faltes per desobediència. Els Mossos d’Esquadra, desprès d’haver reduït l’acusació inicial de doble atemptat a l’autoritat i injúries, han acusat el jove de desobediència per intentar agredir la comitiva del PSC.

El Gerard, acompanyat d’una vintena de membres de la campanya de suport, de l’Assemblea de Joves de la ciutat i d'altres col·lectius, que han enganxat cartells demanat l’absolució per tot l’eix comercial de la ciutat, ha tornat a manifestar una vegada més que participava d’una protesta totalment pacífica contra la conversió del Roser en un Parador Nacional i que en cap cas tenia la intenció d’agredir la comitiva de la Paeria. Així mateix ho va declarar el regidor que presidia la comitiva i d'aquesta manera queda recollit en el vídeo editat per la campanya de suport, que compta ja amb més de 22.000 visites.

Finalment, la fiscalia ha demanat una pena multa de 40 dies a raó de 12 euros per dia. Petició a la qual també s’ha sumat l’acusació de la Generalitat. La defensa ha demanat l’absolució del Gerard entenent que el jove no va cometre cap tipus de desobediència i l’única actuació fora de lloc, fou la dels agents dels Mossos d’Esquadra que van agredir el jove i carregar contra tothom qui estava protestant pacíficament. Així ha quedat palès al vídeo visionat en el transcurs del judici i que la defensa ha aportat com a prova principal. D’aquesta manera, el judici ha quedat vist per sentència.

Des de la Campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució” volem agrair totes les mostres de suport i solidaritat rebudes d’arreu del país. A la vegada, volem tornar a de posar de manifest que seguirem demanant l’absolució del nostre company ja que el Gerard ha hagut d’afrontar un judici polític insostenible i injust arran d’unes acusacions immotivades per defensar el Roser, edifici històric de la ciutat; la mateixa defensa que lleidatans i lleidatanes han dut a terme en nombroses ocasions, com les 2.000 persones que es van manifestar fa tres anys, o les 2.500 que van signar en contra del projecte en poc menys d'un trimestre.

Lleida, 19 d’octubre de 2010

Campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució”

gerardabsolucio@gmail.com

www.gerardabsolucio.cat